***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Върховен командващ на НАТО е в България; започнаха мащабни учения в Норвегия. Предполага се, че изчезналата Ивана е извън страната

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 март   

 

Във фокуса на диалозите ще бъдат въпроси от съвместен интерес, свързани с процеса на отбранителното обмисляне на Алианса, реализиране на оперативна съгласуемост, вложения в груповата защитата и в планове с многонационално и общо финансиране, в които взе участие България.

***

20 години от присъединението на България към НАТО и националния празник на страната ни означиха в Капитолия, предава Българска национална телевизия. 

По мотив двете събития на тържествена гала в известната библиотека на Конгреса във Вашингтон се събраха дипломати, военни, политически и културни представители на двете страни.

Посланикът на България Георги Панайотов приветства гостите като посочи значимостта на свободата за двете исторически дати за България, които означаваме през март.

***

Около 20 000 бойци от 13 страни започнаха огромни учения в Далечния север на Европа, с цел да се защитят от хипотетична офанзива на територията на НАТО, съобщи ДПА.

***

„ Приносът на България към НАТО е от решаващо значение, изключително по повод Черноморския район и Източния фланг “. 

Това сподели висшият командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията военачалник Филип Лавин, който е на посещаване в България.

„ Приемането на бойна група на НАТО на територията на България, приносът на страната ни към задачата KFOR и задачата на НАТО в Ирак, както и поддръжката на България за Украйна са доказателство за ангажираността на страната “, сподели военачалник Лавин.

***

***

Санкционните ограничения ще включват 35 лица и две формирания, съгласно план на предлагането, забелязан от организация Блумбърг, представена от БНР.

***

Предполагам, че полицията е стигнала до извода, че Ивана е отвън страната. По тази версия се работи през цялото време “. Това съобщи в ефира на bTV кметът на Дупница Първан Дангов по отношение на прекратеното търсене на терен на 17-годишното момиче. Той посочи, че към момента няма публична информация от Министерство на вътрешните работи.

Ивана Георгиева е в неопределеност от 22 февруари, когато родителите ѝ оповестиха в полицията в града, че не се е прибрала. Няколко дни по-късно тя беше оповестена за общодържавно търсене.

***

„ Подобряването на организацията на придвижването на основни кръстовища е приоритет за нас. Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул. „ Черни връх “ и бул. „ Филип Кутев “. За него бяхме получили най-вече недоволства и сигнали “.

***

„ Президентът не ни е отговорен - отговорни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат какъв брой са велики, ни тласнаха в рецесия “.

***

Високите цени на петрола, заобикалянето на глобите и държавните вложения дават на Русия задоволително запаси, с цел да продължава да води война в Украйна с интензитета, който поддържа сега, в продължение на минимум още две години напред. 

Това се споделя в отчет на литовското разузнаване, който бе оповестен през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Русия реформира и укрепи армията си в Украйна през предходната година и в този момент е напът да разшири военния си потенциал по границите на НАТО, в това число и край Финландия, която се причисли към Алианса предходната година, се споделя в годишната оценка на заканите, пред които е изправена Литва. 

Докладът е направен от  Държавния департамент за сигурност и Службата за отбранително разузнаване и сигурност.

***

Най-малко петима души са починали при съветска офанзива против Одеса, в миг, в който в града на посещаване беше гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис.

По информация на гръцки медии, едното от попаденията е било единствено на 200 метра от кортежа на Мицотакис.

Няма потърпевши от гръцката делегация.

Според съветското министерство на защитата е изумен хангар, в който е имало морски дронове. Киев не е коментирал информацията.

***

Китай желае да работи с Русия за поощряване на нови механизми за съдействие и за подсилване на другарството, съобщи китайският външен министър Ван И на конференция в коридорите на годишната сесия на Народното събрание в Пекин, представен от Ройтерс.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР